Lex Uiting

Lex Uiting

facebooktwitterinstagramyoutube

Lex Uiting is verslaggever, zanger, radio- en televisiepresentator. Iedere vrijdag op zaterdagnacht en iedere zaterdag op zondagnacht is hij van 00.00-02.00 uur te horen op 3FM. Daarnaast presenteert hij sinds 2009 Kinderen voor Kinderen en is hij te zien als verslaggever in het Sinterklaasjournaal. Dit najaar was hij te zien als een van de kandidaten van Expeditie Robinson 2016.
Lex begint zijn carrière bij Omroep Venlo en stapt in 2005 over naar BNN bij het opleidingstraject BNN University. Na de BNN University stroomt hij door naar de VARA om de tv-programma’s ‘Kassa3’ en vanaf 2009 ‘Kinderen Voor Kinderen’ te presenteren. Tevens wordt hij verslaggever voor Radio 1 en later voor 3FM, bij de programma’s Wout! en de Coen en Sander Show. Ook was hij één seizoen te zien als jongste Jakhals bij ‘De Wereld Draait Door’ en van 2012 tot 2015 is Lex één van de vaste gezichten van ‘RamBam’. Vorig jaar presenteerde hij samen met Giel Beelen ‘De beste singer songwriter van Nederland’.
Naast het presenteren en radio maken schrijft en maakt Lex ook muziek. Tien jaar lang toerde hij als zanger met z’n dialectbandje (Zoemaar) door Limburg en bracht twee albums en drie singles uit. Voor de laatst verschenen plaat ‘Wiéd Weg Van De Waereld’ won Lex als liedjesschrijver de prestigieuze Priés Veur ’t Limburgs Leed. In 2014 schreef hij speciaal voor het huwelijk van zijn broer het lied ‘Vanaaf vandaag’ en bereikte daarmee de eerste positie in de iTunes Top 100.

Details

  • Radio- en televisiepresentator
  • Prins carnaval van Venlo 2017
  • >8k volgers op Instagram en Twitter
  • Facebook >4.4k vind-ik-leuks
Informatie