Lucille Werner

Lucille Werner

tumblrtwitterinstagram

 

Lucille Werner is bekend als presentatrice van verschillende televisieprogramma’s, zoals Pointless, Lingo en Get the Picture. Afgelopen voorjaar stapte ze over naar SBS6 waar zij het tweede seizoen van Mijn Laatste Keer presenteert. In dit programma volgt zij mensen die ernstig ziek zijn en nog even van het leven willen genieten.

In 2005 is Lucille voor het eerst te zien als presentatrice van het programma Lingo. Ze is het gezicht van het programma, tot het in 2014 stopt.
De carrière van Lucille begon bij RTL 4-programma Showtime. In eerste instantie als redacteur, vervolgens als verslaggever. Haar presentatiedebuut maakt ze bij Actueel Shownieuws. Bij RTL 4 was ze vervolgens te zien in The Big Entertainment Club, Zomerkampioen, Henny’s Houseparty en Puzzeltijd. In 2001 stapt Lucille over naar de AVRO, waar ze onder meer de programma’s Alle Dieren Tellen Mee en Get the Picture presenteert.

Ook is de altijd vrolijke Werner achter de schermen actief als programmamaakster en richtte ze in 2006 haar eigen stichting op: De Lucille Werner Foundation. Als programmamaakster maakte ze in 2006 en 2007 de Mis(s) Verkiezing, waarin gehandicapte vrouwen strijden om de titel Mis(s) Onbeperkt Nederland. Na tien jaar komt dit programma terug op televisie en zal Lucille opzoek gaan naar Mis(s) 2017! In 2008 en 2009 is ze te zien in de CAPawards en maakt ze een jeugdvariant genaamd Cappies.

Deze programma’s zijn een succes en dragen bij aan positieve beeldvorming over mensen met een handicap. Een doel waar ze zich met haar stichting de Lucille Werner Foundation dagelijks met veel passie voor inzet. Die inzet bleef niet onopgemerkt, in 2010 werd ze namelijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Details

  • Lucille Werner Foundation
  • Facebook >2.9k vind-ik-leuks
  • Twitter >19.9k volgers
Informatie