Maurice Lede

Maurice Lede

tumblrinstagram

Maurice Lede is programmamaker en presentator. Vanaf maart 2017 zal hij samen met zijn collega’s Eva Koreman en Jamie Nolst Trenité het programma Jules presenteren wat na een pauze van twaalf jaar weer terug op tv komt. Sinds oktober 2016 is Maurice één van de nieuwe gezichten van het BNN programma 3 Op Reis, waarvoor hij de hele wereld over reist. Daarnaast is hij presentator van Het Klokhuis. Naast Het Klokhuis presenteert Maurice Lede ook programma’s van Zapp (o.a. Zapp Music Challenge, Zapp Missie en Zapp Your Planet) en NTR SchoolTV. Tevens is hij voor NTR actief rondom evenementen als de Top2000 en de Uitmarkt, uitgezonden op Cultura.

In 2014 maakte hij zijn documentaire Wrakstukken, precies 25 jaar nadat de SLM-vliegtuigramp in Suriname plaatsvond. Hierbij vonden 176 mensen de dood, waaronder zijn neef Andy Scharmin, talentvol profvoetballer, en twee tantes. Nooit eerder sprak Maurice met zijn familie over de ramp en de gevolgen. 25 jaar later vond hij het tijd voor een persoonlijke documentaire waarin hij het spoor van de tragische gebeurtenis volgt en voor het eerst met zijn familie terugkeert naar Suriname.

Na zijn studie hield hij zich intensief bezig met video en televisie. Zo werkte Maurice Lede voor Ilse Media als reporter en producer en ging hij bij Eyeworks aan de slag als formatontwikkelaar en social media editor. Voor de regionale omroep Regio22 heeft hij twee programma’s ontwikkeld en bij elkaar ongeveer 200 reportages gemaakt voor vier verschillende programma’s. Dankzij zijn veelzijdige ontwikkeling en presentatie ervaring kunnen we in de toekomst veel verwachten van dit ambitieuze talent.

 

Details

  • Instagram >2.5k volgers
Informatie