Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken

tumblrfacebooktwitterinstagram

 

Sinds september 2016 is Rik het nieuwe gezicht van Net5 en zal hij te zien zijn als presentator van het nieuwe seizoen van Peking Express. Daarnaast gaat hij onder meer ook een reportagereeks maken waarvoor hij de hele wereld over reist op zoek naar interessante thema’s en bijzondere ontmoetingen. Verder was zijn presenteerwerk te zien in het programma ‘5 Golden Rings’ op SBS6.

Voor de overstap naar Net5 was Rik zeventien jaar lang verbonden aan de NOS waar hij als redacteur, verslaggever, presentator voor tv en radio heeft gewerkt. Rik begon in 1995 zijn tv-carrière bij de Amsterdamse Stadszender AT5 als redacteur, verslaggever en presentator. Hij volgde training onder meer bij het Reuters Institute in Londen en liep een korte stage bij CNN. Ook was Rik incidenteel gastdocent op de School voor Journalistiek in Utrecht.

De afgelopen jaren deed hij een aantal keer verslag van speciale uitzendingen van de NOS zoals het huwelijk en de inhuldiging van koning Willem-Alexander, de Paralympische Spelen in Peking 2008, het Bevrijdingsdag concert en de dag van Nationale rouw na het neerstorten van vlucht MH17.

Verder was Rik te zien in programma’s als 3 op reis, Nieuwslink, de speelfilms ‘Spion van Oranje’, ‘Zomerhitte’ én was hij in 2015 een van de kandidaten van Wie Is De Mol waar hij als winnaar eindigde. Ook presenteerde Rik begin 2016 Moltalk bij de AVROTROS met Viviënne van den Assem als sidekick.

Details

  • Peking Express 2017
  • Winnaar 'Wie is de Mol' 2015
Informatie