Roel Maalderink

Roel Maalderink

facebooktwitterinstagramyoutube

 

Roel Maalderink (Utrecht, 1991) is programmamaker, journalist & presentator. Zijn stijl is nieuwsgierig, bevlogen en scherp. Hij weet als geen ander inhoud te combineren met humor.

Op 15-jarige leeftijd maakt Roel kennis met de televisiewereld als stagiair bij Draadstaal. Hij krijgt de smaak te pakken en koopt met zijn vrienden een camera om filmpjes te maken voor YouTube en Omroep Amersfoort.  In zijn studententijd werkt hij als verslaggever voor onder andere Veronica, BNN Radio en de Wereldomroep. Voor zijn reportageserie ‘In Nederland’ wordt hij genomineerd voor de Philip Bloemendalprijs. De jury omschrijft zijn stijl als “Journalistiek met het flair van de showman en een haarscherpe blik op zijn onderwerp”.

In 2014 is Roel verslaggever voor PowNews, maakt hij voor NPO3 een reportageserie vanuit Amerika over law enforcement en is hij sidekick bij muziekzender Xite. In 2015 werkt hij als verslaggever met Peter R. de Vries aan Internetpesters Aangepakt op RTL5. Daarna stapt hij over naar de KRO-NCRV, waar hij aan de wieg staat van het dagelijkse NPO3-programma Jan Rijdt Rond.

Sinds 2016 heeft Roel zijn eigen Youtubeshow VOXPOP, een wekelijkse originele en humoristische reportage over de actualiteit. VOXPOP haalt regelmatig sites als Parool, LindaNieuws en Geenstijl en werd uitgezonden door onder andere DWDD, RTL Late Night en 3FM.

 

Details

  • Eigen YouTube kanaal VoxPop
Informatie