Sofie van den Enk

Sofie van den Enk

tumblrfacebooktwitterinstagram

 

Sofie van den Enk is één van de gezichten van de Keuringsdienst van Waarde én is elke donderdagnacht te horen tijdens haar eigen radioprogramma SoFie op NPO Radio 2. Verder is ze columnist voor het vrouwenblad Opzij en het blad Ouders Van Nu. Onlangs is haar eerste boek De Melkfabriek verschenen, dat ze samen met Eva Munnik schreef. Daarnaast schuift Sofie regelmatig aan bij het tv-programma Pauw als Amerika-deskundige.

Voorheen was Sofie te zien als presentatrice van onder andere De Rekenkamer, Eureka, Eilanders en Puberruil Z@pp en op de radio te horen als presentatrice op 3FM van PS Radio dat ze samen met Paul Rabbering maakte.

In 2006 gaat Sofie aan de slag als verslaggeefster en presentatrice bij RTV Utrecht. In 2008 neemt haar carrière een vlucht, als ze wordt gevraagd voor de Jakhalzen van De Wereld Draait Door. Ondertussen blijft Sofie werkzaam voor RTV Utrecht en wordt ze als eerste presentatrice van een regionale zender genomineerd voor de journalistieke Philip Bloemendaal Prijs. Ze sleept hem in de wacht. “Sofie is alert, ad rem, geestig en naturel met een aangenaam soort ironie en een vaak sprankelende presentatie in geïmproviseerde en toch voortreffelijk geformuleerde zinnen”, aldus het juryrapport.

Tijdens haar studie Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen stond Sofie op de planken als onderdeel van het cabaret duo Anne Jan en Sofie. De twee winnen het prestigieuze cabaretfestival Cameretten. Sofie loopt naast haar studie stage bij Max Westerman, waar ze de journalistiek leert kennen. Sinds 2009 is ze werkzaam voor de KRO, waar ze bijvoorbeeld te zien is in de programma’s Ouders hebben geen seks, Geld speelt geen rol en Hints.

Details

  • Auteur van De Melkfabriek (2016)
  • Twitter >12k volgers
  • Instagram >4.4k volgers
  • Facebook >1.6k vind-ik-leuks
Informatie